luni, 10 decembrie 2012

Prima întânire de proiect - Tuzla, Istanbul


     În cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie a avut loc o primă  întâlnire la Istanbul, la care au participat reprezentanţii celor trei şcoli din Turcia, 5 profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, precum şi reprezentanţi ai şcolilor partenere din Turcia, Ungaria, Polonia, Olanda şi Marea Britanie.
     S-au stabilit bazele pentru realizarea cărţii care va include reţete tradiţionale din ţările participante, metode sănătoase de preparare a alimentelor, influenţa informaţiilor difuzate în presa audio-vizuală şi scrisă  asupra modului de alimentaţie al tinerilor şi altele. S-au schimbat informaţiile necesare pentru  realizarea unei pagini web pe tema proiectului.
      Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat: director Crăiţa Buda Niga, coordonator de proiect dr. ing. Emilian Sahleanu, ing. Aurica Rusu, şef de catedră industrie alimentară, ing. Gabriela Aolăriţei şi profesor de limba engleză Claudia Boerescu.

        Profesorii români au avut discuţii cu partenerii din celelalte ţări referitoare la cea mai potrivită abordare a temelor propuse prin proiect, precum şi la cele mai eficiente metode de conştientizare a tinerilor referitoare la importanţa unei alimentaţii sănătoase şi a alimentelor naturale, şi-au prezentat fiecare unităţile de învăţământ din care provin, precum şi prezentări ale principalelor alimente tradiţionale din ţările de provenienţă. Activitatea în cadrul proiectului va fi continuată de către fiecare dintre parteneri după finalizarea întâlnirii, prin începerea lucrărilor de documentare şi redactare a capitolelor cărţii după un plan bine stabilit în urma acestei întâlniri, precum şi construcţia paginii web.
         Autorităţile locale reprezentate de către d-l Inspector Şcolar General şi de către d-l primar din Tuzla au primit în vizită delegaţia partenerilor din proiect, ocazie cu care le-a adresat cuvinte de bun venit şi urări de participare fructuoasă în proiect alături de partenerii turci.










        Cu ocazia acestei întâlniri, profesorii români alături de ceilalţi parteneri din proiect au avut ocazia de a vizita Catedrala Sfânta Sofia finalizată de împăratul Iustinian I în anul 537 şi transformată în moschee de către sultanul Mahomed, cuceritorul Constantinopolului, coloanele de marmură ai Basilicăi Cistern, aflată la o adâncime de 150 m sub nivelul solului în Istanbul, construită de asemenea de către Iustinian I şi Moscheea albastră finalizată în anul 1616 de către sultanul Ahmed I.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu